Friday, October 24, 2008

STAF KONTRAK

Lahhh.... baru je cakap sal job interview semalam... tup-tup keluar berita 50,000 kakitangan awam taraf kontrak akan kena terminate hujung tahun ni 'berikutan kekangan kewangan kerajaan'.

Isy.... camana ye, depa kata ekonomi kita OK... tapi nampaknya dah macam 'eko-no-money' la plak.

Nak kena belajar buat side-income la. Ada sesiapa nak tempah creampuff? Fruit tartlet? Errr... outsource assignment PTK? Hahaha :-)

7 comments:

Kelana said...

Salam Jie,

Cadangan side income:
(i) Buka outlet jual espokat
(ii) Tulis novel

:-)

VersedAnggerik said...

U affected Jie?

JoKontan said...

OMG, this is scary Jie.

Rezeki ada dimana-mana..

JIE said...

Salam kelana,

Espokat? Huuhuu! Sodap tuh!

Nak tulis novel... tak cukup bakat la hehe :-)

JIE said...

Salam verse,

I'm not affected, alhamduliLlah. But do you know that jobs are so scarce these days, that there are Degree & Diploma holders working as temporary clerks in my office?

JIE said...

Salam Jo,

True rezeki ada di mana-mana, just have to be brave enough to try new things kan?

Kalau aku dah fed-up dengan office politics nanti, aku nak opsyen bersara awal, bukak kedai kek huuhuuu!

Kelana said...

Salam Jie,

Kalau buka kek, jangan lupa letak espokat sebagai minuman rasmi.

:)