Monday, October 20, 2008

ENYSH & KOJIQ'S ESCAPADE LAST NIGHT

We had a hysterical moment last night hehehe :-) Apa lagi, melayan budak-budak tu punya kerenah la.

My sis had bought some cupcakes, and Enysh dok 'pau' semua orang punya. After some time, sis thought he's had enough, so tak mau kasik dia makan cupcake lagi. Dia pun mencebik-cebik la...

Enysh : "nakk.... mama, naaakkk...."
Mama : "nak apa?"
Enysh : "nak tuuuu.... *pointing to the cupcakes* "
Mama : "sebut dulu - nak cupcake"
Enysh : "naaakkk..... tuuu.... *nangis* "
Mama : "nak apa? sebut dulu - nak cupcake"
Enysh : "naakkk.... *meraung*.. naakk kepepek...! nak kepepekkkk....!"

Adehhh.... hahaha! 'cupcake' disebut 'kepepek', obscene la pulak!

Yang si abangnya Kojiq plak, terjumpa his dad's self-inking stamp... ala cop nama yang tak payah pakai stamp pad tu. Sibuk la dia mencari kertas putih, nak main cop nama tu.

Dia tak jumpa kertas putih A4, tapi dia substitute dengan another white flat surface that he could use the stamp on and see the results.

Noo.... bukan dinding. He used.... tada! His dad's white briefs. Hahaha! Chantek je dia letak briefs tu atas meja, pastu dia cop. Budak sekolah asrama pun takde bubuh cop nama dekat spender tau! Anyway, his dad's now got patterned briefs :-D

2 comments:

Kelana said...

I was laughing sorang-sorang when I read your posting. Kalau ada orang dengar, sure dia ingat saya dah tak betoi.

Anyhow, just wondering, white undies still in eh these days? Hmmm..

JIE said...

Salam kelana,

Tulah my nephews ni pak lawak kan? hehe. Bila diorang tido je rumah jadik senyap :-)

btw, I reserve my right to remain silent on the last sentence in your comment, 'coz I can't think of a non-notty response hahaha! :-D