Thursday, July 17, 2008

MADS'S CALL

A few days back, I received a call from Mads. Assalammualaikum - waalaikumsalam etc. Then he said, "Aku nak tanya satu benda la. Kenapa orang suka aku?"


Nak pecah perut aku gelak. Sib baik la aku dah lama kenal dia, so aku tahu bila dia tanya soalan gini, it's an innocent question, walaupun bunyi soalan tu macam sombong bongkak, kan? :-)


What he meant was, kenapa orang suka berkawan dengan dia. So I said, because you are a good listener, you are quite observant and sensitive, therefore pandai jaga hati orang dalam pertuturan. Your mind works in a very warped and mysterious way, so you always come up with interesting things to say, in which conversations will either end up in a serious discussion or in guffaws :-)


I wonder what my friends would say, if I asked them the same question that Mads asked me. Oh well, they'd probably puke first hehe :-)


Anyway, Mads related a funny story that happened recently. Dia ikut another friend pegi dusun buah kat kampungnya, and masa tengah kutip durian, his friend sakit perut, pegi ke bilik air. Tak lama lepas tu, kawan dia datang balik and sambung kutip durian, but Mads's eyes dah buntang pandang kawan dia. Sebabnya, atas kepala kawan dia ialah sehelai seluar dalam. Whaaa....????


So dia tegur la kawan dia, apsal ada seluar dalam atas kepala kau? And his friend raba atas kepala, amik seluar tu dan kata "ooohh.. padan la aku cari tadi tapi tak jumpa... jap ye aku nak masuk bilik air balik" Apparently when he undressed to do his business, dia letak seluar dalam yang dipakai tu atas kepala - I think it is quite common practice to cover your head when you are in a toilet - aku tak pasti, tapi sunnah ke ni?. But aiyohh... gunalah sapu tangan ke, towel kecik ke... toksah ler guna spender yang kau baru tanggalkan kejap tadi tu! Eeeewww.....!


Aku gelak giler sampai semput terbatuk-batuk. Ingatkan Superman je yang sanggup tunjuk seluar dalam dia kat orang hahaha :-D



2 comments:

Kelana said...

Ada gak ek orang camtu?

JIE said...

Salam kelana,

Bahaya kan, kalau pelupa ni hehehe :-)