Wednesday, November 26, 2008

ODER JE

Aku balik keje semalam, si kenit dua tahun Enysh tengah makan biskut.

Aku cium kepala dia, aku kata "Enysh dok sini ye, Ayong nak gi buat air."

Dia dongak kepala, "Ayong, kefefe, shejuk..."

Amboi amboi amboiiii.....

Tak padan dengan kenit, cakap pun pelat lagi, ada hati nak oder aku buatkan nescafe ais.... cheh!

6 comments:

Kelana said...

Espokat satu!

JoKontan said...

Ha ha haaaaa.

At least Dilla one bit polite.

"Abaaaah, nak chu-chu"

Boh dier ajer yang malehh.

"Dilla, Gi laa mintak bibik.."

Madam Markonah said...

Cute! My 2-yr-old suka minum mocha frapuccino... Some people frown sbb I give a small child coffee (sikit je pun...but don't people like to act like they're better paretns than everybody else?) but as far as I remember, I had been drinking nescafe all my life!

JIE said...

Salam kelana,

Ha'ah la... lupa nak post resipi espokat hehe...

JIE said...

Salam Jo,

Uiihhh... sama je dialog hang ngan adik ipar aku @ bapak Enysh... hahaha :-)

JIE said...

Salam madam markonah,

Hah, kids these days, memang pandai makan sedap-sedap kan! I dunno if a little caffeine will affect their health, but my nephews memang prefer coffee over tea, sama citarasa dengan I :-)