Thursday, May 01, 2008

CHICKEN SHIT HOTEL

Half-boiled eggs for breakfast, anyone? At least that's what I asked the F&B staff to prepare for me, and that was what he assured me of getting. But eggs as runny as snot on your first day of having the flu, is surely at most, a quarter-boiled, kan?

Oh hey, look closer... tak payah taruk kicap ke, garam ke, lada sulah ke, lada hitam ke.



My breakfast came with complimentary chicken shit, for that extra ummph!

And you dare call yourself a five-star hotel??!! Memang chicken shit betul la. And that breakfast is the least of my complaints tau.

Udah le dapat bilik yang bau hapak, sampai terpaksa mintak pindah ke bilik lain. Toilet plak tak boleh flush dengan betul. Air paip ada sikit karat. Aircond pun tak berapa sejuk. Masa guests tengah makan, sibuk remind sampai dua-tiga kali "Mam, you have to pay for your guests' breakfast, your room only comes with one complimentary breakfast". Apa, ingat kitorang nak makan pastu terus blah ke? Helloooo.... aku tau le hukum halal-haram, takde nye nak biarkan makanan haram (haram sebab tak bayar) masuk ke tekak dan sampai jadik darah daging tau. Macam ni ke layan tetamu, five star konon, bleargh!

Hah! Grand BuluWave, yang tak grand langsung!

2 comments:

Hansac said...

Grand Blue Wave, dulunya Radisson Hotel. Saya pernah stay situ total 2 minggu lebih in 1998.

Kalau telur pun tak basuh, sakit laaa. Executive chef incompetent sebab tak ajar anak-anak buah dia?

Shah Alam: Quality Hotel (ex-Holiday Inn) Concorde, Hotel UiTM, pun saya pernah stay.

JIE said...

Salam Hans,

Dok gi Shah Alam, kerja ke, personal ke? :-)

Actually kitorang selalu gi makan sana, sekali dalam 1-2 bulan, sebab area PJ & Shah Alam ni tak banyak choice. Tapi yang tu first time la try stay situ, memang menghampakan :-(

btw, Concorde punya teh tarik paling sedap la, antara semua hotel kat Shah Alam tu :-)