Tuesday, August 07, 2007

LEMBU

Pegi Giant tadi, beli barang rumah & toiletries sket.

Parking, kunci kereta, kemudian aku berjalan antara kereta-kereta lain menuju ke pintu masuk Giant.

Masa nak lalu sebelah sebuah Harrier, aku tergamam dan terus pusing cari jalan lain.

Sebab pemandu Harrier tu sambil membuka pintu keretanya, telah meludah dan menghembus hingusnya ke atas lantai parking lot tu.

"Ptuiii! Hnghhhh...! Hnnghhh!"

Lepas tu kesat tangan kat tepi Tshirtnya.

Tak bertamaddun ke apa mamat nih?

Harap kereta je besar, otak kecik.

Bleargh!

2 comments:

Hansac said...

Sorry tapi yang bawak harrier ni biasanya cina.

And cina ni memang kerja dia meludah je.

Sebab tu Lee Kwan Yew haramkan meludah di public places di Singapura, sebab dia tahu perangai rakyat dia.

Jie said...

Salam Hansac,

Entahlah orang M'sia sekarang ni dah campur-aduk, Cina makan budu, Melayu makan tosai, India makan dimsum... so aku pun tatau pemandu Harrier tu bangsa apa :-)