Saturday, July 28, 2007

BBQ BIRTHDAY PARTY

Last weekend, buat combined birthday party for Haziq & Danish, dan tumpang sekali untuk Yanti, our helper. Yummy choc cake! Yanti punya, pandan layer cake, sebab ng'gak biasa makan kek coklat.

Terperanjat beruk si Yanti, pastu tersipu-sipu tiup lilin. Kesian, budak baru 18 tahun. First time berjauhan dari family, anak manja mak pulak tu.

Ala, birthday tu alasan je untuk berkumpul and makan-makan. Main food was BBQ, and tukang bakar ni my kezen, punyalah tak senonor sibuk tunjuk perut plak. Harap-harap takde perisa tambahan dalam BBQ tu.

Anyway, yang dijemput pun, Makngah & anak-cucu, Achik & family, and my bro inlaw's sister & family. The kids had the most fun, coz Makngah brought the inflatable pool, so depa seronok mandi. Berendam sampai menggigil, still taknak keluar.

Angah had a good idea for a doorgift for the kids, we bought them towels pastu sulamkan nama masing-masing. Cool, eh?

Lepas berendam, bebudak main face painting. We also had a pinata in the shape of Nemo, saja buat seronok bebudak nak dapat extra goodies. Unfortunately cardboard yang dibuat pinata tu punyalah keras, bebudak tibai camana pun still tak pecah. Last-last, Bangah blasah ngan kayu golf mainan Haziq, baru jadik.


Here's the only casualty from the party hehehe, dan dibelakang tu is the bouncer yang blasah Nemo.


Muhammad Amir Danish, one year old, with a smile that never fails to melt my heart :-)

All in all, it was a great weekend, albeit tiring giler. But whatever the occasion, it's always good to gather dengan family members and spend some time together, kan?

2 comments:

Kelana said...

Happy birthday Haziq & Danish. Nice cake by the way... Bob the Builder lagi. Dok terngiang-ngiang lagu tema Bob the Builder masa tengok gambar kek tu...

sehinggalah...

tengok gambar your cousin buat BBQ...

Terngiang-ngiang lak lagu "Too Sexy for My Shirt" - Right Said Fred.

Iskz..

Jie said...

Salam, Kelana,

Haziq n Danish says tenkiu :-) Bob tu Haziq punya current favourite.

Too sexy for my shirt... hahaha :-) Rasanya lebih 'seksa' dari seksi!