Sunday, June 03, 2007

DIS WIKEN

How did you spend your weekend? Oh OK, sekarang musim cuti sekolah, so of course ramai yang ambil peluang balik kampung, especially yang ada anak yang bersekolah. Lagipun banyak kenduri kawin taim-taim ni kan. Kalau tak balik kampung, mungkin pegi bercoti dengan famili. Gold Coast? Mauritius? Ala tak payah gi jauh-jauh, sekarang ni Tahun Melawat Malaysia, banyak destinasi menarik dalam negara. Jom gi Sabah, ahkak suka! <tepuk tepuk tepuk>
Haziq rambut gondol

Danish's latest pic


Wiken ni bosan sebab Haziq & Danish balik kampung ngan papa & mamanya. Me, aku bercoti gak. Vacation from reality, boleh? Hmmm.... aku lepak golek-golek depan tv, remote in one hand and a book in the other. Oh memang sangat tak produktif hehehe. Tengahari keluar jap ke ofis, hantar dokumen yang aku tolong edit semalam. “Janji Melayu” is so cliche, tapi tulahnya janji ngan member tu nak jumpa kul 2, aku tunggu sampai kul 3 lebih baru dia tiba ngan sengih-sengih. Adeeehhh.....

Malam semalam gi 1Utama ngan Cheton. Dia pun bosan tinggal sorang kat rumah, anak2 bercuti ke rumah papa diorang. So MJ dua orang ni pegi le ukur lantai kat shopping complex, dah lama tak buat keje ni. Teringat aku nak cari CD Noryn ke Atilia ke, tapi tarak. Yang jumpa CD lagu lama Sheila and Anita... Kak Anit gitu! So I bought those instead. <”Corrina Corrina... ooh!” sambil goyang bahu ala-ala gedik gitu hahaha>

I also bought some novels, and out of curiosity I bought a BM novel as well. Don’t get me wrong, aku memang dah lama sangat tak baca novel BM bukan sebab sombong atau tak sokong local writers, tapi sebab memang dah lama tak follow perkembangan dunia sastera, dan rupanya ramai sungguh penulis baru sekarang ni. Title? Ombak Senja by Amir Husaini. Not some run-of-the-mill Mills & Boons type of love story, ada some cute word plays and lots of social awareness messages. <ahem, promosi nih hehehe> Tapi memang betulpun, susah nak hilangkan prejudis masyarakat unless terkena batang hidung sendiri.

Alahai, tv malam ni pun bosan ah, I’m watching some drama titled ‘Mat Nor Khushairi’ cerita budak bandboy kampung :-)
Sib baik tadi ada Heroes. Esok sambung CSI lak.

6 comments:

Handshake said...

Kalau pergi Sabah ajak saya.

ADIEJIN said...

must trylah baca novel melayu..tapi tak tau nak start ngan yg mana..so out of touch.

Patonnah, tolong buat kopi O satu

Fauziah Ismail said...

Salam Jie
What about spending your leave at the office? Its a trend among my office colleagues now.
They come into the office to check their emails, surf the Internet and chat, boleh main game lagi.
Either that or they are on the Second Home programme, the office being their second home.
Selamat Bercuti!

Jie said...

Handshake,

Boleh saja bah! Nanti saya buat rombongan cik kiah ke Sabah okke :-)

Jie said...

Adiejin,

Yeah, let's support local writers' works! Hopefully dunia sastera boleh berkembang pesat semula.

Black, no sugar? :-)

Jie said...

Salam, Fauziah,

Excellent idea hehe :-) Unfortunately they switch off the centralized aircond during non-working days. Can I come lepak at your office instead? :-)