Tuesday, June 20, 2006

KAK NAM KAT OFIS

Gosip Korner Kak Nam Buyu-Buyu kat ofis aku hari ni sibuk bercerita tentang topik hangat akhbar hujung minggu baru ini. Mengalahkan berita nasional, ekonomi, atau berita dunia, hatta berita Pak Lah sekalipun. Topik apa? Cinderella story with a short ending.

Kesian ye si polan si polan tu. Bercerai juge akhirnya. Tulah aku dengar si polan tu g@y, sebab tu bininya mintak cerai. Betul ler tu kot, sebab tu dah tiga tahun tapi takde anak. Eh mana ada si polan tu mintak cerai, laki tu yang sendiri ceraikan si polan lah. Eleh betul ke boleh jadi kawan biasa je lepas ni? Eh, kau dah tengok kain batik baru yang aku bawak ni, beli ler boleh bayar ansur tiga bulan. Jom turun minum, aku rasa nak pekena teh tarik ah. Bola malam tadi, saper menang?

As much as I hate the cliche - that orang gomen ni takde keje, dok bergosip sambil jual kain, keluar minum atau menghilangkan diri sesuka hati tok nenek dia - yes, as much as I hate the cliche, tapi ujud juga umat Kak Nam ni kat ofis aku. Kekadang tu rasa nak smackdown je depa ni, tapi apa hak aku nak buat gitu kan? Agaknya depa ni ada boring personal life kot, sebab tulah mai ofis depa kena create entertainment untuk diri sendiri kot.

Cemerlang, gemilang, terbilang?
Yeah. Right.
Crap.

3 comments:

JoKontan said...

Wahh Jie.

He he he,. Got update ? Beest !!

Bukan ajer kat Gomen Opis,. malah semi gomen pun samaa. Especially with my customer TN*.

I have to equip and educate myself sikit2 laa kalau nak join. Kalau tak tau lansong,. nak menempek tak tentu pasal tak kena gaya pulak.

Kenkadang tuu baca jugak Mangga ker URTV ker,just for that sake.

Kak Nam can be my source of informations tau.. :-)

Izhal said...

hahahahhahahahah hihihi huhuhhu
tak patut saya gelak...

pandai2 je 'gay'... I'm very GAY you know Jie... gay as in happy ;)

lilyliverbird said...

Okay apa Jie. Baru ni I lunch dengan client, dia gi bukak citer Cinderella and the G@y Boy gak. Layan ajelah.

Better than speculation of when CT is getting married. Who gives a fish. Not like she's going to invite me right?