Sunday, December 18, 2005

KETUK KETAMPI

Hoi hoi tak habis lagi orang bercerita sal ketuk-ketampi ni. Inkuiri dah selesai, tapi witch hunt still going on, hmmph.

Ramai yang blame polis, tak sepatutnya buat gitulah etc etc. Tapi kira OK la tu polis kita suruh buat ketuk ketampi aje. Depa berdiri jauh & tengok je, takde physical contact. Hangpa prefer body cavity search ka? Isy.... korek-korek ni, lagi trauma tau.

Aku rasa la, method tu tak keterlaluan, kita je over-reacting sebab tak boleh imagine diri kita terkena something like that. But polis pun, bukan la semua tahanan kena gitu, only if they have a valid suspicion yang orang tu ada conceal drugs etc. I got to know from an obgyn, that the pelvic muscle can be trained to hold in stuff like drugs. Tapi no matter how well trained pun, after alot of ketuk ketampi, the muscle akan strain and let go juga. Ala, hangpa yang biasa gi Phuket tu mesti tau kan, siap ada tiger show dancer yang guna pelvic muscle to shoot darts etc. {Err... orang cakap la, Jie tak pernah gi Phuket pun hehehe} Hmm... *thinking* Tapi kan, orang yang rakam benda tu, especially kalau inside job, memang patut kena semelih.

So, nak mintak maaf ngan kerajaan China? Nak suruh pelancong yang tak setuju tu balik negeri sendiri? Nak replace ketuk ketampi dengan x-ray? Susah betul, bila mulut berjalan dulu daripada otak, kan? Hehehe :-) Tapi aku paham. Sesiapa yang biasa pegi nonton pakleman pun mesti dah lali dengan aksi-aksi orang gadang ni. Siapa kuat bercakap, dia akan lebih fofular, so bila keluar je isu yang menarik, maka berlumba-lumba la si luncai terjun dengan labi-labinya... lalalaaaa... nonton komedi di pentas dunia...

4 comments:

B0redSam said...

Jie,

I setuju 100%!!

Jie said...

Hi Sam,

Setuju ngan senario kat pakleman ke, setuju ngan senario kat phuket... oops! hehehe :-)

Adakalanya hairan dengan ragam sebahagian orang gadang, sepatutnya intan terpilih tapi kadang-kadang macam tipah tertipuuuu je.

{Amboi Jie banyak cakap, teringin pakai gelang baru ke? hehehe}

B0redSam said...

Jie,

I setuju ngan dua-dua :) tapi senario i kat Bangkok :)

Jie said...

Sam,

Oooo... Bangkok pun banyak lampu merah-merah ye hehehe :-)